‘John van den Brom opvolger van De Boer bij Ajax’

John van den Brom wordt in de wandelgangen van de Amsterdam Arena genoemd als mogelijke opvolger van Frank de Boer. De Anderlecht-coach zou de trainer van Ajax op (lange) termijn op moeten volgen.

Van den Brom is vereerd met het gerucht. “Een heel mooi compliment”, zo omschrijft hij het. De Amersfoorter kwam als speler twee jaar voor Ajax uit, daarnaast werkte hij er tussen 2004 en 2007 in verschillende functies, waaronder die van hoofd opleidingen.

“Voor de kerst was ik een dag op De Toekomst en dat was zo leuk”, zegt Van den Brom in De Telegraaf. “Marc Overmars, Edwin van der Sar, Frank en Ronald de Boer, Bryan Roy, Fons Groenendijk en Michel Kreek gaven me het gevoel dat ik nooit was weggeweest.”

De oefenmeester heeft een zwak voor de club uit Amsterdam. “De ontwikkelingen heb ik gevolgd en als ik het zo van een afstand zie, denk ik dat Ajax op de goede weg is. De voetbalvisie is weer bepalend voor het geheel.”

Van den Brom zou het geweldig vinden om ooit als hoofdcoach voor Ajax te werken. “Ajax en Anderlecht lijken in heel veel opzichten op elkaar”, zegt hij. “Ik zal Ajax niet anders laten voetballen dan onder Frank, ben niet voor niets hoofd opleidingen geweest.”

“Het zou een eer zijn ooit bij Ajax aan het roer te staan. Maar dat is toekomstmuziek, want voorlopig heb ik het veel te goed naar mijn zin bij Anderlecht en heeft Ajax een prima trainer”, aldus Van den Brom.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *