‘Johan Cruijff haalt keihard uit naar de UEFA’

ajaxreportsJohan Cruijff begrijpt niet dat de UEFA er vorige week voor koos om de Turkse arbiter Cüneyt Çakir aan te stellen voor de kraker tussen Manchester United en Real Madrid (1-2). De wedstrijd werd beslist door een omstreden rode kaart voor Nani.

“Neem al die acties rond het woord ‘respect’. Laat ik het zo zeggen, het komt er nog niet helemaal uit. Neem de afgelopen week het besluit om een Turkse scheidsrechter aan te stellen voor Manchester United – Real Madrid. De enige die de man kende was zijn moeder”, schrijft Cruijff in zijn column in De Telegraaf.

De actie van Nani, die Alvaro Arbeloa half hoog raakte, was volgens veel voetbalvolgers geen rode kaart waard. Cruijff: “Bij mij rijst dan meteen de vraag wie het in zijn hoofd haalt om uitgerekend zo iemand uit te zoeken voor de meest beladen van de vier wedstrijden.”

“Helemaal als je de situatie bekijkt waarin beide clubs zich bevinden. Je weet dat Real Madrid dan niks cadeau geeft. Ze gaan daarin heel ver, dus moet je dat als scheidsrechter extreem goed aan kunnen voelen. Dat gold niet bepaald voor onze Turkse vriend.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *