‘Johan Cruijff deelt sneer uit aan zaakwaarnemers’

Johan Cruijff is in zijn column in De Telegraaf opnieuw lyrisch over de manier waarop Wim Jonk, Dennis Bergkamp, Frank de Boer en Marc Overmars Ajax bij de hand nemen. De rol van sommige spelersagenten betwijfelt hij juist.

De vier oud-spelers, waarvan alleen technisch directeur Marc Overmars niet tot het technische hart van de club behoort, weigeren nog grote bedragen en salarissen uit te geven. Daardoor tekenden Luciano Narsingh en Oussama Assaidi niet in Amsterdam. Cruijff laakt daarin de rol van de zaakwaarnemer.

“Ook nu weer hebben jonge spelers beslissingen genomen waarmee ze grote risico’s nemen. Waarbij je je kunt afvragen welk belang er het meest mee gediend is, die van de speler of zijn manager?”, aldus Cruijff. “Een goede zaakwaarnemer zorgt dat de ontwikkeling van een talent op elk gebied gestimuleerd wordt.”

“Helaas zijn er weinig makelaars die dat begrijpen”, denkt Cruijff. “Daarom zie je weer spelers van club veranderen die daar helemaal niet klaar voor zijn. Dat willen we in de toekomst bij Ajax voorkomen. Door nadrukkelijk uit te dragen, dat je eerst goed wordt opgeleid, om eventueel later in het buitenland stevig op eigen benen te kunnen staan.”

“Daarom hoop ik, dat jonge spelers en hun families gaan inzien, dat mensen als Wim Jonk, Dennis Bergkamp, Marc Overmars en Frank de Boer er juist alle belang bij hebben dat iemand later zo goed mogelijk bij een nog grotere internationale topclub wordt afgeleverd. Dat is goed voor Ajax, voor de speler en het technische hart, dat op dit soort transfers wordt afgerekend. De vier oud-spelers zullen er dus alles aan doen om een speler beter te maken.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *