AjaxRSS

"WIJ ZIJN AJAX AMSTERDAM"

Jeffrey Sarpong zoekt naar eredivisieclub

Jeffrey Sarpong keert na een afwezigheid van anderhalf jaar mogelijk terug in de Eredivisie. De 23-jarige middenvelder verliet Ajax in de zomer van 2010 voor een driejarig contract bij Real Sociedad, maar bij los Txuri-Urdin speelt hij maar weinig. De club staat open voor zijn tijdelijke vertrek en Sarpong zelf zou volgens Voetbal International hopen op onderdak in de Nederlandse competitie.

Sarpong speelde vorig seizoen, zijn eerste in Spaanse dienst, nog mee in bijna de helft van de competitiewedstrijden, het zij voornamelijk als invaller. Deze jaargang is er flink minder speeltijd voor hem weggelegd en staat de middenvelder pas op 87 minuten. De geboren Amsterdammer heeft nog een contract voor anderhalf seizoen in Baskenland en wil graag elders aan de bak, op huurbasis.

Sarpong zegt het liefst een half jaar in de Eredivisie te voetballen, om vervolgens weer terug te gaan naar de nummer vijftien van de Primera División. Een aantal Nederlandse clubs zou inmiddels reeds haar belangstelling bekend hebben gemaakt. Buiten Ajax was NEC de enige club waarvoor Sarpong in de Eredivisie uitkwam; hij speelde er als huurling vijftien duels in het seizoen 2009/10.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *