Jean-Philippe Rohr


Rohr werd geboren op 23 december 1961 in de Franse stad Metz en is een oud-voetballer met een opmerkelijke carrière. Hij heeft een aantal prachtige prestaties op zijn naam weten te schrijven, maar desondanks wist hij in de voetbalwereld nooit echt grote bekendheid te verwerven. Na de sport koos hij voor backgammon en poker, en dit niet geheel onverdienstelijk. Met pokeren wist hij namelijk al diverse grote geldbedragen in de wacht te slepen en nog tot op de dag van vandaag reist hij de hele wereld af om voor Poker Team ARPU te spelen.

Jonge jaren
Jean-Philippe zetten zijn eerste stappen in de voetbalwereld op het veld van ASPTT Metz: een kleine lokale club waar hij tot 1979 heeft gespeeld. In datzelfde jaar maakte hij de overstap naar het grotere FC Metz en met deze club won hij vijf jaar later de Coupe de France. Tijdens de Olympische Spelen in Los Angeles in 1984 won hij met het Franse team zelfs een gouden medaille.

Voetbal op hoger niveau
Een jaar later, in 1985, ging de nog jonge Rohr op het aanbod van OGC Nice in en trad hij toe tot de Franse club. Zijn carrière bij Nice was echter geen lang leven beschoren en na een jaar stapte hij al weer over naar AS Monaco. Bij deze club speelde hij de daaropvolgende twee seizoenen, waarna hij er toch voor koos om terug te keren naar het oude nest bij OGC Nice.

Poker
Net als veel voetballers heeft ook Rohr een opmerkelijk talent voor poker. Na een korte tijd backgammon gespeeld te hebben, koos hij resoluut voor poker. Het gerucht gaat dat hij in totaal al ruim 800.00 dollar heeft gewonnen tijdens diverse pokertoernooien en met het spelen op online gokkasten. Hoewel hij poker nog steeds als een hobby ziet, heeft hij al een aantal bijzondere pokerprestaties geleverd. Zo heeft hij 2 cashes op zijn naam staan tijdens de World Series of Poker, heeft hij 5 keer een grote prijs gewonnen tijdens de European Poker Tour en hij bereikte zelfs de finaletafel tijdens de Partouche Poker Tour.


Formule1 Volg ons via FACEBOOK en maak kans op een OFFICIEEL WEDSTRIJDSHIRT!!!

Lees het volledige artikel
Nog niemand reageerde.

Reageer
LIKE! En maak kans op een SHIRT!