Janssen: ‘Haat tegen Ajax is het mooiste wat er is’

Theo Janssen ligt af en toe onder vuur bij Ajax, maar maakt statistisch gezien een prima seizoen door. De middenvelder, die afgelopen zomer overkwam van FC Twente, behoort met vijf treffers en zes assists tot de beste middenvelders in de Eredivisie.

“Blijkbaar heb ik toch iets goed gedaan”, reageert Janssen op de officiële website van Ajax. “Mensen praten en roepen graag wat, en als er één begint volgt de rest. Zo is het nu ook gegaan. Ik ben sowieso wel een beetje klaar met dat gezeur. Een paar maanden geleden was het nog fijn als ik er niet bij was, maar daarna heb ik volgens de pers een paar keer redelijk gespeeld en ben ik weer belangrijk. Ik kan daar heel weinig mee.”

Janssen hoopt op de steun van de supporters. “Zij zijn super belangrijk”, beaamt de vijfvoudig international. “Als zij de komende weken telkens zo’n sfeer kunnen creëren als tegen PSV en als in de kampioenswedstrijd van vorig seizoen tegen FC Twente, raakt iedere tegenstander daar toch door geïmponeerd. Je komt dan een geweldig stadion binnenlopen met enorm veel sfeer en herrie.”

De linkspoot ziet ook een duidelijk verschil in status tussen Ajax en FC Twente. “In het jaar dat wij kampioen werden met FC Twente werd een achterstand of nederlaag van Ajax in elk stadion met gejuich ontvangen. Als Twente een wedstrijd verliest wordt dat hier in Amsterdam en bij de andere concurrenten gevierd, maar verder nergens. Dat is het hele grote verschil. Ajax roept een bepaalde weerstand op bij andere clubs, maar dat maakt het ook wel weer mooi moet ik eerlijk zeggen. Dat is het mooiste wat er is”, besluit Janssen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *