AjaxRSS

"WIJ ZIJN AJAX AMSTERDAM"

Jan Vertonghen zal niet verlengen bij Ajax

Na de vrijdagtraining was er naast alle gebruikelijke interviews ook een gesprek tussen sfeervak Vak 410 en aanvoerder Jan Vertonghen. De Belg is blij met de steun van de fans, maar benadrukt dat contractverlenging van de baan is.

‘vet vakkie jongen’, zegt Vertonghen die verder aangeeft dat de sfeer bij Europese duels veel beter is. Volgens hem komen de supporters in de competitie veelal om te ‘controleren of Ajax wint’.

Vertonghen, die 15 mei 2011 nog steeds als zijn mooiste wedstrijd beschouwd, reageert op het protest tegen half 1 wedstrijden én de zwakke mentaliteit bij nederlagen. ‘Wij hebben ook geen zin in half 1 wedstrijden. Veel liever spelen we om half 3 of half 5.

Wat de mentaliteit betreft, daar is de Belg het minder mee eens. ‘Misschien oogt het wat onze houding betreft soms zo, maar aan onze mentaliteit ligt het niet. Ik begrijp wel dat dit zo over kan komen door de spelstijl die Ajax speelt. Elke wedstrijd is voor ons een finale aangezien elke club er tegen Ajax tegen op knalt.’

Toch is de belangrijkste uitkomst van het gesprek dat Vertonghen het boek Ajax snel lijkt dicht te doen. ‘Ik zal niet gaan verlengen. Ik hoop een overstap te gaan maken naar een mooie Engelse club, een club waar ik de kans krijg om net als bij Ajax voor een langere tijd te spelen. De atmosfeer daar is fantastisch. Zeker is dat ik Ajax en Amsterdam ga missen, daarom ben ik ook van plan mijn woning in Amsterdam aan te houden.’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *