‘Jan Vertonghen ging op zijn knieen voor transfer’

Jan Vertonghen werd vandaag officieel gepresenteerd als speler van Tottenham Hotspur. De Belgische verdediger gaf vandaag zijn eerste interview in Engeland en deed dat samen met zijn nieuwe trainer André Villas Boas.

‘Het voelt goed om een speler van Tottenham Hotspur te zijn’, begint Vertonghen zijn verhaal. ‘Het heeft allemaal behoorlijk lang geduurd, maar het is eindelijk allemaal beklonken. Waarom het zo lang moest duren? Dat was iets tussen Ajax en mij en dat zorgde voor vertraging. Het ging slechts om een klein geldbedrag en uiteindelijk heb ik mijn trainer Frank de Boer gesmeekt om het alsjeblieft rond te maken’, vervolgt de Belg.

‘Na mijn gesprek met de voorzitter wist ik zeker dat ik hier moest gaan spelen. Daniel Levy kwam naar Amsterdam om mij te bezoeken en dat gaf mij een goed gevoel. Het witte shirt van Tottenham vind ik geweldig. Het is een droom om hier te spelen’.

‘Ik geloof dat het Tottenham een goed team heeft met veel kwaliteit. We zullen voor het hoogst haalbare moeten gaan. Vorig seizoen won ik met Ajax de titel en dat ben ik nu weer van plan’, spreekt Vertonghen opnieuw zijn titelaspiraties uit.

Ook Villas Boas is blij met de komst van Vertonghen naar Spurs. ‘Er was veel interesse voor deze speler en we zijn erg blij dat iemand met zo veel ambitie voor Tottenham heeft gekozen’, stelt de voormalige trainer van FC Porto en Chelsea. ‘Hij heeft ontzettend veel ervaring en kan op diverse posities uit de voeten. Dat is een kwaliteit waar we zeker naar hebben gekeken’.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *