Jan Vertonghen draagt Gouden Schoen op aan zijn overleden vader

Jan Vertonghen draagt de Gouden Schoen op aan zijn overleden vader. ‘Ik draag deze prijs op aan mijn vader’, zei de oud-voetballer van Ajax op het voetbalgala maandagavond in Hilversum.

Hij kreeg de prijs van zijn moeder Ria en raakte geëmotioneerd. ‘Ik hoor vaak dat je een prijs als deze door iemand uit de sportwereld moet laten uitreiken. Maar ik heb nooit een idool gehad en er was voor mij geen twijfel om mijn moeder dit te laten doen. Zij is er altijd voor mij geweest, zowel op sportief gebied als privé. Mijn moeder overhandigt mij deze prijs namens ons hele gezin. Ook namens mijn broer en mijn vader’, zei hij volgens De Telegraaf.

‘Ik wil naast mijn familie ook mijn vrienden, Frank de Boer, de mensen binnen Ajax, mijn vriendin en mijn schoonouders bedanken.’

De Boer vond het mooi om te zien. ‘Daarom is voetbal zo mooi. Wat een topper is Jan Vertonghen. Succes in Londen.’

Christian Eriksen ontving de Bronzen Schoen uit handen van Ajax-scout John Steen Olsen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *