‘Jaap Stam wil wel assistent worden van Louis van Gaal’

Jaap Stam heeft wel interesse om Louis van Gaal te assisteren bij het Nederlands elftal. De oud-international laat desgevraagd aan het Algemeen Dagblad weten open te staan voor de opengevallen functie in de technische staf van Oranje.

Stam is momenteel assistent-trainer bij PEC Zwolle. ‘Ik denk niet dat de bondscoach bij mij zal aankloppen, maar mocht dat wel gebeuren dan sta ik daar absoluut voor open. Ik denk dat iedereen dat heel graag zou willen. Voor mij zou het een hele mooie stap zijn. Bovendien hoeft het niet te botsen met mijn taken bij PEC Zwolle’.

Stam stond ook op de nominatie om de jeugd bij Ajax te gaan trainen maar koos echter toch voor PEC Zwolle. ‘Diverse mensen adviseerden mij ook naar Ajax te gaan. Dat zou goed op mijn cv staan zeiden ze. Voor mij is dat minder belangrijk. Ik kijk puur naar mijn ontwikkelingen als beginnende trainer. In Zwolle werk ik straks als assistent in de Eredivisie en krijg ik een team onder mijn hoede. Die mogelijkheden waren er komend seizoen bij Ajax nog niet.’

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *