AjaxRSS

"WIJ ZIJN AJAX AMSTERDAM"

‘Ivan Gabrich kon niet voetballen, maar was wel een wereldgozer’

Iván Gabrich speelde in het seizoen 1996-1997 voor Ajax, maar het avontuur van de Argentijn in Amsterdam eindigde in een grote flop. Ronald de Boer en Fred Grim, die destijds onder contract stonden bij Ajax, moeten lachen bij de herinneringen aan de oud-spits.

“Die vent schoot er niet zo veel in bij mij. Na een half uur wist ik ook nog steeds niet of hij nou linksbenig of rechtsbenig was”, zo haalt oud-doelman Grim zijn herinneringen aan Gabrich breed lachend op. “Maar het was wel een wereldgozer hoor. Altijd lachen met hem.”

“Hij kon niet voetballen. Hij kon er helemaal niks van”, vertelt De Boer. “Ik weet nog goed hoe hij een kans verprutste tijdens zijn eerste invalbeurt. Na de wedstrijd kwam Frankie, mijn broer, toen schreeuwend de kleedkamer binnen. ‘Wie heeft godverdomme die spits naar ons gehaald?’, schreeuwde hij. Dat is later een legendarisch verhaal geworden.”

Het gerucht ging dat Ajax de oud-aanvaller contracteerde op basis van videobeelden. Gabrich zou zelfs voor zijn vertrek naar Ajax geen voetballer geweest zijn, maar een taxichauffeur in zijn vaderland Argentinië. De VARA nam contact op met de Zuid-Amerikaan.

“Ik was zeker een voetballer’, aldus Gabrich. “En ik was rechtsbenig. Maar bij Ajax was ik wellicht meer een toerist dan een speler”, glimlacht hij. “Ik heb wel een heel mooi huis gekocht van het geld wat ik in Amsterdam verdiend heb. Nu ben ik jeugdtrainer hier in Argentinië en bezit in een landbouwbedrijf. Het is mooi om te horen dat jullie in Nederland nog af en toe aan me denken.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *