Huntelaar nieuwe spits van Oranje, Van Persie op de bank

In de strijd om de spitspositie binnen het Nederlands elftal geeft de nieuwe bondscoach Louis van Gaal voorlopig de voorkeur aan Klaas-Jan Huntelaar boven Robin van Persie. Van Gaal maakte dinsdag al zijn opstelling bekend voor de oefenwedstrijd tegen België, woensdag in Brussel.

Van Persie begint op de bank. De speler van Arsenal heeft nog een gebrek aan wedstrijdritme. Van Gaal wilde niets loslaten over de toekomstige invulling van de spitspositie. “Ik kies nu voor Huntelaar”, was de enige reactie van de oefenmeester. Zijn voorganger Bert van Marwijk koos tijdens het EK nog voor Van Persie.

Van Gaal gaat terug naar het 4-3-3-systeem, met een rechtspoot (Luciano Narsingh) op rechts en een linkspoot (Arjen Robben) op links. Zij moeten Huntelaar van aanvoer voorzien. Op het middenveld spelen Nigel de Jong, Rafael van der Vaart en Wesley Sneijer, die de aanvoerdersband overneemt van Mark van Bommel. Achterin start Ricardo van Rhijn, voor het eerst opgenomen in de selectie, direct als rechtsback. Verder zijn er in die linie geen wijzigingen ten opzichte van het EK.

Opstelling Nederland: Stekelenburg; Van Rhijn, Mathijsen, Heitinga, Willems; De Jong, Sneijder, Van der Vaart; Narsingh, Huntelaar, Robben.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *