Huntelaar: ‘Ben er bijna moedeloos van’

In de afgelopen twee jaar scoorde hij in vrijwel iedere interland, maar het is voor Klaas-Jan Huntelaar niet genoeg gebleken voor een vaste basisplaats in Oranje. Tegen Slowakije koos bondscoach Bert van Marwijk voor Robin van Persie in de punt van de aanval en het moet gek lopen wil die situatie voor het EK nog veranderen. “Eerlijk gezegd weet ik niet wat ik moet doen om de spits van Oranje te zijn.”

En dus moet Huntelaar, net zoals op het WK, vermoedelijk genoegen nemen met een rol als reserve. Dat is vanzelfsprekend een bittere pil voor de spits van Schalke 04. “Boos is misschien niet eens het goede woord. Ik zit op dit moment gewoon vol met vragen”, verzucht Huntelaar in De Telegraaf. Hij baalt van de situatie en weegt zijn woorden zorgvuldig af. “Het vervelende is dat Robin en ik, zonder dat we dat willen, het onderwerp van een nationale discussie zijn en elk woord wordt uitvergroot. Het is voor de buitenwacht Van Persie of Huntelaar, maar daar doe ik niet aan mee. Ik wil het daarom ook niet over Robin hebben, kijk alleen naar mezelf en wil gewoon spelen.”

Opvallend was dat een opstelling met Van Persie op ‘tien’ achter Huntelaar voor Van Marwijk geen optie lijkt te zijn. Want toen Wesley Sneijder tegen de Slowaken geblesseerd uitviel, kwam Rafael van der Vaart op die positie terecht en bleef Huntelaar op de bank. “Daar kan ik misschien een bepaalde conclusie uit trekken, maar dat hoor ik liever van de bondscoach zelf”, houdt Huntelaar zich op de vlakte.

De spits erkent dat hij bijna moedeloos wordt van de situatie. Want beter dan dit seizoen bij Schalke 04 en ook Oranje, had Huntelaar zich toch niet kunnen profileren bij de bondscoach. “Daarnaast train ik hard en stel ik me in de groep positief op. Als je dan toch geen kansen krijgt, bestaat de kans dat je moedeloos wordt. Ik verbaas mezelf wel eens dat ik mentaal nog steeds zo sterk ben en volle bak blijf gaan. Want eerlijk gezegd, weet ik niet wat ik moet doen om de spits van Oranje te zijn”, stelt hij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *