Huntelaar: ‘Alleen nog niet in Engeland gespeeld’

Klaas-Jan Huntelaar laat Schalke 04 nog wel even in onzekerheid. De Duitse club doet er alles aan om de topscorer van de Bundesliga snel te laten verlengen, maar de spits ziet er zelf het nut niet van in om haast te maken.

Huntelaar is in Gelsenkirchen in het bezit van een aflopend contract. Hij zat al enkele keren met Schalke 04 om de tafel, maar verlenging is nog niet in de maak. “Ik heb met de club tot nu toe vooral over het sportieve gesproken, niet over het financiële”, zegt Huntelaar in het Algemeen Dagblad.

“Omdat ik graag wil weten waar Schalke 04 naartoe wil. Gezien mijn leeftijd (29, red.) wordt dit een belangrijke keuze. Daarom wil ik het rustig bekijken. Ik heb in Spanje, Italië en Duitsland gespeeld, alleen in Engeland nog niet.”

“Maar van de andere kant weet ik bij Schalke 04 wat ik heb. En ik heb het daar heel goed naar mijn zin”, aldus Huntelaar, die content is met de tijdelijke komst van Ibrahim Afellay. “Voor ons is dat een hele goede aankoop natuurlijk. Ik ben hartstikke blij dat hij voor ons heeft gekozen.”

Huntörlaar was vorig seizoen goed voor liefst 29 competitietreffers en veertien Europese goals. Mocht hij zijn contract voorlopig niet verlengen, dan staat het hem vanaf 1 januari vrij om met andere clubs te onderhandelen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *