Hoofdnieuws ‘Willem van Hanegem wordt misselijk van houding Ajax’


ajaxreportsWillem van Hanegem hekelt maandagochtend de houding van Ajax, dat vorige week de halve finale van de KNVB-Beker tegen AZ liet lopen. “Zo gaan we dus om met ons bekertoernooi”, concludeert hij.

Van Hanegem kan er met zijn hoofd niet bij dat Frank de Boer woensdag een b-elftal het veld op stuurde. “Wat een triest gedoe is dat toch”, zegt hij in het Algemeen Dagblad. “Je staat in de halve finale, dan wil je toch die prijs pakken? Dat is toch het wezen van de sport? Je wil toch zo ver mogelijk komen en pakken wat je pakken kunt? Of ben ik misschien niet met mijn tijd meegegaan? Moeten we doseren?”

“Ja, zeggen sommigen dan, want dat doet Real Madrid toch ook? Ja, dat klopt. Maar daar hebben ze geen b-keus, ze hebben alleen maar a-spelers. Van het opstellen van Kaka en Modric word je niet meteen slechter hoor. Bovendien, in Spanje en Engeland heb je een competitie met twintig clubs, je speelt er dus 38 ronden in plaats van de 34 bij ons.”

Misselijk
En dan is het ook nog eens zo dat er in die landen vaak twee bekertoernooien zijn, terwijl de clubs doorgaans lang op Europees niveau actief blijven. “En daar gaan wij ons mee vergelijken. Dat is toch te belachelijk voor woorden? Over de Europa League deden ze bij PSV en FC Twente minnetjes en over de KNVB-beker halen ze bij Ajax hun schouders op.”

“Ik vind dat zeer verontrustende signalen waar ik als sportman grote moeite mee heb”, zegt De Kromme. “Wat voor gevoel geef je daarmee je jonge supporters? Het idee dat sport het moet hebben van berekenen, doseren en kiezen voor waar het geld te halen is? Ik word daar echt misselijk van.”


Formule1 Volg ons via FACEBOOK en maak kans op een OFFICIEEL WEDSTRIJDSHIRT!!!

Lees het volledige artikel
Nog niemand reageerde.

Reageer
LIKE! En maak kans op een SHIRT!