Heupblessure voor Lasse Schone

Lasse Schöne werd al na 24 minuten gewisseld tijdens het oefenduel van Denemarken met Brazilië. De reden: een blessure aan zijn heup. Een tegenvaller voor de middenvelder, die zich graag wilde laten zien. Maar de schade lijkt gelukkig mee te vallen.

Geen beste dag
Schöne staat tot 1 juli nog onder contract van NEC, maar maakt op dat moment de overstap naar Ajax. Vandaar dat we hem vast een beetje in de gaten houden. De Deen had al wat last van zijn heup en tegen het olympisch elftal van Brazilië ging het snel niet meer.

“Tijdens de trainingen ging het goed, dus ik wilde ook graag een goede wedstrijd spelen. Helaas zat dat er niet in. Ik denk dat ik snel weer in actie kan komen. Ik voel het nog wel een beetje, maar de pijn is verdwenen,” aldus Schöne in gesprek met EkstraBladet.

“Het was niet mijn beste dag, en niet alleen omdat we werden weggespeeld en uiteindelijk met 1-3 verloren. Ik heb drie of vier ballen gehad en moest daarna afhaken,” vervolgt hij. “Maar ik ben ervan overtuigd dat ik op tijd fit ben voor de oefenwedstrijd tegen Australië.”

De Deense teamarts verwacht dat Schöne maandag alweer de training kan hervatten. Als dat het geval is, moet het inderdaad ook wel lukken op tijd speelklaar te zijn voor het treffen met Australië, dat voor zaterdag op de planning staat.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *