AjaxRSS

"WIJ ZIJN AJAX AMSTERDAM"

Heitinga praat met Huntelaar over terugkeer naar Ajax

Vele Ajacieden spreken een wens om terug te keren uit wanneer ze Ajax verruilen voor een buitenlands avontuur, maar weinigen hebben die wens zo vaak herhaald als Johnny Heitinga (28). In de VI van deze week herhaalt hij: ‘Ik wil ooit weer terugkeren naar Ajax, daar ligt mijn hart.’

De 28-jarige international zat zeven seizoenen in het eerste elftal van Ajax, waarvan hij een jaar miste wegens een slepende blessure, en belandde via Atlético Madrid bij Everton. ‘Het zit in de planning om ooit terug te keren, maar ik vind het lastig om beloftes te maken’, zegt Heitinga. ‘Omdat je nooit weet hoe het loopt. Zowel Ajax als ik moet er tegen die tijd een goed gevoel bij hebben. Met Klaas-Jan Huntelaar heb ik het er weleens over gehad om ooit samen terug te keren.’

De verdediger voelt wel wat voor het pad dat Mark van Bommel aflegt. Van Bommel keert na jaren in het buitenland aankomende zomer terug bij PSV, waar hij zijn loopbaan zal afsluiten. ‘Dat is een mooi scenario’, vindt Heitinga. ‘Mark kan echt nog van waarde zijn voor zijn club. Ik hoop dat voor mij bij Ajax over een aantal jaren hetzelfde geldt.’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *