‘Heitinga kan voor drie miljoen euro terugkeren bij Ajax’

Naar alle waarschijnlijkheid keert Johnny Heitinga deze winter nog terug naar zijn oude club, Ajax. De Amsterdammers vrezen al geruime tijd dat hun verdediger Toby Alderweireld zal vertrekken in deze transferperiode. Heitinga zou bij Everton weggekocht moeten worden om terug te keren naar Amsterdam.

Everton, de huidige werkgever van Heitinga, is van plan om Steve Gohouri te halen. De komst van deze centrale verdediger zou betekenen dat Heitinga nog vaker de bank zal moeten warmhouden in Engeland. De 85-voudig Oranje-international speelde van 2001 tot 2008 bij Ajax en mag voor ongeveer drie miljoen euro terugkeren naar de Amsterdammers.

Alderweireld speelt sinds 2008 in de hoofdmacht van Ajax en heeft tot 2014 een verbintenis lopen. Arsenal wil maar liefst tien miljoen euro op tafel leggen voor de 23-jarige Belg. Centraal achterin heeft Ajax nog mogelijkheden met Stefano Denswil en Joël Veltman, maar als Heitinga naar Amsterdam keert zullen beide zich rustig kunnen ontwikkelen. Ook zou er nog een verdediger voor coach Frank de Boer kunnen wegvallen als Daley Blind zijn contract niet gaat verlengen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *