AjaxRSS

"WIJ ZIJN AJAX AMSTERDAM"

Gregory van der Wiel rekent nog steeds op Valencia

Gregory van der Wiel is terug en klaar voor het competitieslot. Daarin lonkt de titel en bovendien is er daarna nog het EK met Oranje. Van der Wiel kan zijn borst dus nat maken. En dat terwijl zijn toekomst nog steeds onzeker is. In gesprek met Ajax Fanzone gaat hij overal op in, ook op een transfer naar Valencia.

Na de eerste seizoenshelft viel de rechtsback plots ver terug door een liesblessure. Iedere week leek zijn rentree aanstaande, maar uiteindelijk duurde dat maanden. ‘De revalidatie was niet zwaar, niet in de omgeving waar ik me nu bevind. Bij Fysiomed lopen meer topsporters rond. En ploeggenoten, zoals Sigthórsson. En als je progressie ziet, krijg je vanzelf meer zin.’

Voor Van der Wiel staat buiten kijf dat het een juiste beslissing was om er even tussenuit te stappen. ‘Ik heb vanaf Feyenoord thuis in oktober onafgebroken last gehad van mijn linkerlies. Niet dat ik iedere week crepeerde van de pijn, ik kon er in principe wel mee voetballen. Ik voelde me alleen niet honderd procent. Normaal gesproken kan ik een hele wedstrijd gaan. Nu gaf ik een helft gas en werd de pijn in de tweede helft steeds heftiger.’

Over de mogelijke transfer naar Valencia blijkt Van der Wiel zelfverzekerd. Hij praat alsof het in kannen en kruiken is. ‘Zo ver is het nog niet. Er is contact geweest, maar er kan van alles gebeuren. Valencia is een warme club, dat voelde ik meteen. Het gekke was dat ik me nog niet kon voorstellen hoe het zou zijn om er straks te voetballen. Maar het gevoel zal wel komen als ik daar ben. Het is de juiste tijd om een volgende stap in mijn carrière te maken. En als je dan zo’n kans krijgt, dan moet je die pakken.’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *