Gerbrands luidt noodklok en dreigt: “Wij hoefden geen geld weg te geven”

Toon Gerbrands maakt zich grote zorgen over de toekomst van het Nederlandse voetbal. De algemeen directeur van PSV vreest dat de verschillen tussen PSV, Ajax en de rest alleen nog maar groter worden als er niets veranderd.

Gerbrands luidt onder meer in De Telegraaf en Voetbal International de noodklok over de bureaucratie in het Nederlandse voetbal. Zo bleven grote veranderingen in de Eredivisie uit ondanks de ‘veranderagenda’. “Het is tijd voor een echte doorbraak. Er moet iets gebeuren”, zegt Gerbrands in de ochtendkrant. “Ik denk dat er tussen nu en twee jaar een point of no return is.”

De PSV-directeur hint daarmee op ‘draconische maatregelen’ van de top-drie, zoals VI het omschrijft. “Als we niks doen worden de verschillen tussen de top-twee, -drie en de nummer zeventien en achttien steeds groter. Dan zeggen ze: Maar jullie krijgen steeds meer geld. Maar wij hebben ook moeten investeren en zaken moeten oplossen. Wij willen de bedrijfstak meetrekken, maar dan stuit je op dit soort toestanden.”

Volgens Gerbrands is het ‘wonderlijk’ dat juist de topclubs zich zorgen maken en niet de onderkant van de Eredivisie. “Dat is de paradox in dit verhaal. Wij hebben internationaal in dezelfde positie gezeten als de kleine clubs nu in de Eredivisie. (…) Je zou verwachten dat de onderkant van de Eredivisie zou meedenken met ons. Wij hoefden geen geld weg te geven, we hoefden niets te doen.”

“Twee dingen waren voor ons hard: de Jong teams in de Keuken Kampioen Divisie en het kunstgras eruit. Daar hadden we heel veel geld voor over”, aldus Gerbrands, die een andere manier van besluitvorming wil. “De Premier League heeft een eigen commissie die beslist over grote zaken. Hier zit de spagaat hem in de stemverhouding”, doelt hij op het feit dat alle betaald voetbalclubs stemmen.

Formule1 Deze MAX VERSTAPPEN HOODIE winnen? Volg hem dan hier via Formule1INSTAGRAM!! BUITENKANSJE!!

Lees het volledige artikel
Nog niemand reageerde.

Reageer