AjaxRSS

"WIJ ZIJN AJAX AMSTERDAM"

Geoffrey Castillion krijgt nieuwe kans bij Ajax

Geoffrey Castillion mag het volgend seizoen in de voorbereiding opnieuw proberen in Amsterdam. Dit seizoen kwam de spits tekort en werd hij uitgeleend aan RKC Waalwijk, maar De Boer gunt de jongeling een nieuwe poging.

Tegenover de Telegraaf laat de 20-jarige aanvaller dat Ajax – RKC nu een extra dimensie krijgt. ‘Ik wil laten zien dat ik in Waalwijk stappen heb gemaakt.’ Om 14.30 uur start de wedstrijd, maar het is maar zeer de vraag of Castillion start omdat de nieuwe spits van RKC, Krisztian Nemeth, het goed doet.

De lange spits wil dan ook blijven werken aan zichzelf. ‘Ik heb de trainer gesproken en ben blij dat ik de voorbereiding mag meemaken. Ik besef dat ik bij RKC goede en mindere wedstrijden heb gespeeld en ik door de komst van Krisztian Nemeth na de winterstop alleen tegen FC Twente en Excelsior in de basis ben begonnen. Mijn belangrijkste winst is dat ik na een jaar blessuretijd nu een seizoen fit ben en alles meetrain. Eind maart heb ik nog een gesprek met meneer De Boer.’

Begin dit seizoen leek Castillion lang af te stevenen op een plek als tweede spits achter Kolbeinn Sigthorsson, maar hij verloor het uiteindelijk toch van bijvoorbeeld Siem de Jong. Omdat de jongeling ging, kwam Dmitry Bulykin en dus kan Castillion zijn borst nat maken. Ik denk dat ik een stap dichter bij het Ajax-niveau ben en dat wil ik bewijzen. Mocht ik nog een jaartje nodig hebben en Ajax me weer willen verhuren, dan wil ik het liefst naar een club uit de middenmoot van de eredivisie. RKC staat daar nu wel, maar ik wil dan graag naar een stabiele subtopper.’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *