AjaxRSS

"WIJ ZIJN AJAX AMSTERDAM"

‘Frenkie vertrekt bij Barcelona, Kimmich zijn vervanger’

De kans is aanzienlijk dat Frenkie de Jong deze zomer wordt verkocht door FC Barcelona. De nieuwe trainer Hansi Flick zou dit begrijpen, maar wil wel dat er een vervanger voor hem wordt gehaald. Dit zou Joshua Kimmich moeten worden die momenteel speelt voor Bayern Munchen.

Flick gaat er in principe vanuit dat hij komend seizoen de beschikking heeft over De Jong, die goed in de speelwijze past van de Duitse oefenmeester. Door financiële situatie van Barça moet de club echter mogelijk overgaan tot een verkoop van De Jong meldt SPORT. De Spaanse krant stelt dat een aantal lucratieve transfers de club op financieel gebied kan helpen.

De Jong heeft zelf aangegeven graag te willen blijven bij Barcelona, maar na vijf jaar is het niet uitgesloten dat de middenvelder moet vertrekken, klinkt het. De Jong heeft bij de Catalanen nog een contract tot medio 2026 en Flick zou er begrip voor hebben om de Nederlander te laten gaan. De Duitser wil echter wel een vervanger zien voor De Jong en zou daarover al in gesprek zijn met sportief directeur Deco.

Die vervanger zou Kimmich kunnen zijn, die een goede band heeft met Flick. Beiden kennen elkaar van een eerdere samenwerking bij Bayern München. SPORT stelt dan ook dat Barcelona werk gaat maken van de komst van de Duits international, die nog een eenjarig contract heeft bij der Rekordmeister. Ook hoopt Barcelona Athletic Bilbao-aanvaller Nico Williams nog te kunnen strikken.

Het bericht ‘Frenkie vertrekt bij Barcelona, Kimmich zijn vervanger’ verscheen eerst op Voetbalvisie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *