Frenkie de Jong: “Ik weet niet of ik het bekend ga maken aan het publiek”

Frenkie de Jong heeft het liefst ‘redelijk snel’ duidelijkheid over zijn sportieve toekomst. Het is geen geheim dat 21-jarige middenvelder van Ajax op weg is naar een Europese grootmacht. Paris Saint-Germain heeft de beste papieren.

De bom barstte in december, toen De Telegraaf meldde dat PSG bereid was om 75 miljoen euro te betalen. “Toen werd het wel héél erg veel”, blikt De Jong terug in gesprek met FOX Sports. “Zó veel hoeft er van mij ook niet over gepraat te worden, dacht ik toen. Ik speelde kort daarna een uitwedstrijd tegen PEC Zwolle en toen merkte ik wel dat er extra ogen op mij waren gericht.”

PSG, FC Barcelona en Manchester City azen op De Jong, die binnenkort alle onduidelijkheid wil wegnemen. “Soms denk ik wel: is het maar achter de rug. Ik ga geen overhaaste beslissing nemen, maar ik heb wel het liefst redelijk snel duidelijkheid voor mezelf. Ik weet niet of ik het dan ook bekend ga maken aan het publiek. Stilhouden zal moeilijk worden, dus misschien moeten we er maar openheid over geven.”

Hans Kraay, die De Jong interviewt vanwege zijn uitverkiezing tot Speler van de Maand, hoopt dat de Ajacied tóch voor een transfer naar FC Barcelona kiest. “Ik denk dat iedereen wel weet dat ik Barça een heel mooie club vind, maar ik weet niet of je je carrière ook als een stedentrip moet zien. Het is afwachten.”

Lees ook: Mundo Deportivo: weifelende De Jong verbrak mondeling akkoord met Barcelona

Formule1 Deze MAX VERSTAPPEN HOODIE winnen? Volg hem dan hier via Formule1INSTAGRAM!! BUITENKANSJE!!

Lees het volledige artikel
Nog niemand reageerde.

Reageer