‘Frenkie de Jong hing urenlang aan lippen Guardiola: Man City haakt opeens af’


Niet Paris Saint-Germain, maar Manchester City leek aanvankelijk de nieuwe club van Frenkie de Jong te worden. Dat schrijft De Telegraaf in de vrijdageditie bij een uitgebreid kijkje achter de schermen.

De ochtendkrant deed kort na middernacht uit de doeken dat De Jong ‘zo goed als zeker‘ de overstap maakt van Ajax naar PSG, dat 75 miljoen euro betaalt. Manchester City hád tot voor kort echter de beste papieren. De Engelse grootmacht bleek opeens niet meer bereid te voldoen aan de vraagprijs van Ajax-directeur Marc Overmars.

Aanvankelijk leek alles in kannen en kruiken, schrijft De Telegraaf. De Jong en zijn zaakwaarnemer Ali Dursun brachten een dag na Duitsland – Nederland (2-2) een bliksembezoek aan Engeland, waar urenlang werd gesproken met Pep Guardiola. De twee ‘hingen aan de lippen van Guardiola’. De City-manager heeft er nooit een geheim van gemaakt dat hij zeer gecharmeerd van De Jong.

Guardiola lunchte op zondag 4 september ook nog met Oranje-bondscoach Ronald Koeman – samen met City’s technisch directeur Txiki Begiristain. Het bleek dat de komst van De Jong een prioriteit was. Toch haakte de Premier League-koploper af. Het heeft mogelijk te maken met het feit dat de club een straf boven het hoofd hangt wegens het niet naleven van de Financial Fair Play-regels, al wordt dit ontkend door City.

FC Barcelona
Volgens De Telegraaf speelde FC Barcelona geen rol van betekenis in de jacht op De Jong. De middenvelder van Ajax en het Nederlands elftal zou zich hebben verbaasd over de tientallen keren dat hij op de voorpagina stond in de Catalaanse kranten. Voor De Jong en Dursun was al maanden duidelijk dat Barça niet aan de eisen van Ajax kon of wilde voldoen.

Lees ook: ‘Ongekende transfersom voor Willem II door aanstaande transfer Frenkie de Jong’


Formule1 Volg ons via FACEBOOK en maak kans op een OFFICIEEL WEDSTRIJDSHIRT!!!

Lees het volledige artikel
Nog niemand reageerde.

Reageer
LIKE! En maak kans op een SHIRT!