‘Frank de Boer zijn geduld met de arbitrage raakt op’

ajaxreportsDe laatste weken staat de arbitrage in Nederland onder druk. De mannen uit Zeist worden bekritiseerd door clubs en supporters. Ook het geduld van Ajax-trainer Frank de Boer begint op te raken.

Ajax werd afgelopen weekend flink benadeeld door het artibitrale kwartet. Daley Blind werd teruggevlagd voor buitenspel, waardoor het doelpunt niet werd goedgekeurd. Ook een bal over de lijn van Kolbeinn Sigthórsson werd niet geconstateerd. Ajax speelde die wedstrijd tegen ADO met 1-1 gelijk.

Woensdagavond in het bekerduel tegen AZ werden opnieuw op cruciale momenten fouten niet geconstateerd door de arbitrage. Aan het tweede doelpunt van AZ ging een handsbal vooraf. “Ik heb nog noooit zo’n verklaring gehoord dat het geen hands is als iemand een bal verkeerd aanneemt en de bal via zijn voet zijn hand raakt”, zegt De Boer. “Daarmee houdt hij balbezit en staat het zomaar 0-2. Het is vast een nieuwe regel. Dan is de wedstrijd gespeeld. Het zit niet mee”.

Ook bij de 0-1 had De Boer de nodige op- en aanmerkingen. “Bij die 0-1 geven ook negen van de tien assistenten buitenspel. Die emmer loopt zo langzamerhand wel over”.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *