AjaxRSS

"WIJ ZIJN AJAX AMSTERDAM"

‘Frank de Boer schreeuwt om versterkingen’

Ajax-trainer Frank de Boer hoopt op de korte termijn zijn selectie te versterken met een linksbenige centrale verdediger. Daarmee wil de trainer inspelen op het vertrek van Jan Vertonghen naar Tottenham Hotspur. Deze week start Ajax met de voorbereiding op het nieuwe seizoen.

Naast een verdediger wil De Boer ook een jonge spits, een rechtsbuiten en een linksback aan zich binden. “Waarbij die laatste de minste prioriteit heeft”, vertelt De Boer in gesprek met De Telegraaf. Simon Poulsen behoort volgens De Boer nog altijd tot de mogelijkheden. “Natuurlijk was het heel mooi geweest als hij op het EK wereldtop was geweest, maar hij heeft bij AZ een fantastisch seizoen achter de rug.”

De Boer had graag gehad dat de eerste versterkingen al binnen waren, maar start nu woensdag de voorbereiding met dezelfde selectie als het vorige seizoen. “De ideale voorbereiding is dat iedereen gelijk begint. Dan krijg je alle spelers fysiek snel op één niveau en kun je eerder tactisch gaan trainen. Maar dat spelers later instromen, weet je bij een topclub.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *