Frank de Boer maakt indruk op Braziliaanse pers

Het bezoek aan Brazilië heeft deze week geleerd dat Ajax en Frank de Boer bijzonder populair zijn aan de andere kant van de wereld. Braziliaanse media grepen de hele week hun kans om het bezoek uit Nederland in São Paulo voor de camera en in de krant te krijgen. Ook vrijdag dook De Boer in allerlei tv-shows op. Een verslag van een dag vol interviews.

De snelheid van het ritmische geklik van de fotocamera’s wordt richting het einde van de training ineens flink opgevoerd. ,,Zag je Frank de Boer net meedoen?”, zegt verslaggever Marcio Gontijo van Band Television in de camera. Voor het eerst deze week doet de coach van Ajax mee aan het afsluitende partijspel. En dat zien de Brazilianen graag.

Gonjito: ,,Prachtig dat zo’n grote ex-voetballer ook als trainer nog steeds zo’n hoog niveau haalt. Hij staat echt tussen zijn spelers. Een beetje zoals Pep Guardiola bij FC Barcelona. Bij de training van Palmeiras doet Luiz Felipe Scolari ook wel eens iets voor, maar dan meer om aan te geven dat het een simpele oefening is. ‘Ik kan het zelfs nog op mijn 63e, dan moeten jullie het helemaal kunnen’, is dan meestal zijn commentaar tegen de spelers.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *