AjaxRSS

"WIJ ZIJN AJAX AMSTERDAM"

Frank de Boer genomineerd als trainer van het jaar

Frank de Boer (Ajax), Ronald Koeman (Feyenoord), Gertjan Verbeek (AZ), Peter Bosz (Heracles) en Art Langeler (FC Zwolle) zijn in de race voor de titel trainer van het jaar. De vijf trainers maken uit wie de Rinus Michels Award op 18 mei in ontvangst mag nemen. Dat meldt NUsport.

Het vijftal is in de race om Michel Preud’homme op te volgen. De Belg won vorig jaar als trainer van FC Twente. Niet één van de vijf genomineerden, allen voorgedragen door een vakjury met vertegenwoordigers van de trainersvakbonden CBV en VVON, de KNVB en het tijdschrift De Voetbaltrainer, heeft de prestigieuze prijs al een keer gewonnen.

De Boer, Verbeek en Koeman zitten met hun clubs nog altijd in de titelrace. Langeler is met FC Zwolle kansrijk op het kampioenschap in de Eerste Divisie, dus promotie naar de Eredivisie. Bosz plaatste zich met Heracles Almelo voor de finale van de KNVB-beker, zondag tegen PSV.

Hoofdcoaches uit het betaalde voetbal en amateurvoetbal stemmen schriftelijk over wie de Rinus Michels Award in handen krijgt. De winnaar wordt op 18 mei tijdens het Nederlandse trainerscongres in Zwolle bekendgemaakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *