Foppe de Haan niet aan de slag bij Ajax CT

Foppe de Haan verhuist niet voor de tweede keer naar Zuid-Afrika om daar als trainer van Ajax Cape Town te werken. De oefenmeester was in gesprek met de club, maar uiteindelijk werd besloten niet met elkaar in zee te gaan.

Tussen 2009 en 2011 was De Haan al eens actief als trainer van Ajax CT, de satellietclub van Ajax. De 69-jarige Fries moest ditmaal de onlangs ontslagen Maarten Stekelenburg opvolgen in Kaapstad. Directeur George Comitis had goede hoop op een tweede samenwerking, maar dat ging uiteindelijk niet door.

De Haan wilde zijn vorige club graag uit de brand helpen, maar kon niet garanderen het hele seizoen af te maken bij de Urban Warriors. Comitis laat weten dat Ajax CT aan de lange termijn wil denken. “Het is in het belang van de club om de hoofdtrainer voor een langere periode te benoemen.”

Wel heeft De Haan tijdens de gesprekken geholpen met een shortlist op te stellen. Ajax CT heeft nu nog drie kandidaten op papier staan om de opvolging van Stekelenburg op zich te nemen. “We hopen de positie in te vullen, zodra er met de kandidaten is gesproken en wij dit hebben geëvalueerd.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *