Florian Jozefzoon transfervrij naar RKC

Florian Jozefzoon (21) heeft Ajax transfervrij verlaten om bij RKC Waalwijk aan de slag te gaan. Dat maakte het Brabants Dagblad woensdagavond bekend. De buitenspeler kreeg kort na de winterstop te horen dat Ajax hem zou laten gaan.

Gedurende het afgelopen seizoen werd Jozefzoon door Ajax verhuurd aan NAC Breda. Voor NAC kwam de aanvaller slechts zestien maal binnen de lijnen. Bij RKC zal Jozefzoon spoedig een contract tekenen voor twee seizoenen, met een optie voor een derde seizoen.

Jozefzoon doorliep de jeugdopleiding van Ajax en debuteerde op 14 augustus 2010 in het eerste elftal. Hij viel destijds tijdens een thuiswedstrijd tegen Vitesse in voor Urby Emanuelson. In de eerste minuut van zijn invalbeurt gaf Jozefzoon direct een assist, waaruit Siem de Jong scoorde. De wedstrijd werd gewonnen met 4-2. Jozefzoons goede debuut werd beloond met een basisplaats in de bekerwedstrijd tegen MVV. Tijdens die wedstrijd leverde Jozefzoon wederom een assist en scoorde hij een prachtige goal, die te zien is in onderstaand filmpje.

Uiteindelijk zou Jozefzoon vijf wedstrijden in het eerste elftal van Ajax spelen. Nadat Martin Jol vertrok uit Amsterdam, werd Frank de Boer hoofdtrainer bij Ajax. De Boer besloot op de vleugels de voorkeur te geven aan Jody Lukoki, Lorenzo Ebecilio en Aras Özbiliz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *