AjaxRSS

"WIJ ZIJN AJAX AMSTERDAM"

‘Ex-Ajacieden niet meer opgeroepen voor Oranje’

Volgens Johan Derksen is bondscoach Bert van Marwijk van plan om eens flink de bezem door de selectie van het Nederlands elftal te halen. De voormalig Feyenoord-trainer zou daarbij onder meer drie topfitte ex-Ajacieden uit de selectie willen verbannen.

John Heitinga, Klaas-Jan Huntelaar en Rafael van de Vaart komen naar verluidt niet meer in de plannen van Van Marwijk voor. De verdediger speelde geen goed EK, terwijl de twee laatstgenoemden te veel stampij maakten als wisselspelers. De technische staf van Oranje zou er zelfs spijt van hebben dat men de mopperende Huntelaar niet al tijdens het EK naar huis had gestuurd.

Heitinga werd door Van Marwijk voor het laatste groepsduel met Portugal (2-1) al gepasseerd. Ron Vlaar kreeg de voorkeur. Mark van Bommel, Joris Mathijsen, Wilfred Bouma, Khalid Boulahrouz en Dirk Kuyt hoeven evenmin meer op een oproep te rekenen. Ibrahim Afellay en Arjen Robben lagen tijdens het EK evenminn goed in de spelersgroep, maar hoeven zich nog geen zorgen te maken over hun interlandloopbaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *