Eriksen: ‘Nog lang niet uitgeleerd bij Ajax’

Christian Eriksen kreeg de afgelopen periode veel over zich heen. Het troetelkind van Denemarken moet zich nadrukkelijker laten gelden, vinden media in het land. De jongeling zelf predikt rust. Vooralsnog zit hij bij Ajax op de juiste plek om stappen voorwaarts in zijn ontwikkeling te maken.

“Als ik zeg dat ik blij ben met waar ik nu zit, meen ik dat serieus. Ik voel dat ik bij Ajax nog steeds een veel betere voetballer kan worden. Ik wil niet beoordeeld worden op wat ik kan bereiken, maar op basis van mijn huidige prestatie. Ik heb nog genoeg te leren bij Ajax”, citeert AjaxLife Eriksen in de Deense media.

De manager van Eriksen, Martin Schoots, sluit zich aan bij de woorden van zijn protegé. Ondanks de interesse van een club als Liverpool. “We kunnen alleen maar zeggen dat het een groot compliment is. Maar Chris is zelf alleen met Ajax en Denemarken bezig, want hij heeft heel bewust voor Ajax en zijn eigen ontwikkeling gekozen”, zegt Schoots tegenover AjaxLife.

De kritiek die Eriksen krijgt maakt de Deen sterker. “Het is te zwartwit”, vindt Eriksen. “Ik heb ermee leren leven, zo werkt het in de voetballerij. Daar is geen ruimte voor nuance. Ik speel, volgens de krant, alleen een goede wedstrijd als ik een assist lever of doelpunt maak. Dat mag, ik voel geen extra druk. Ik kan het aan, geen probleem.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *