AjaxRSS

"WIJ ZIJN AJAX AMSTERDAM"

‘Eriksen moet wat meer naar voren treden’

In Nederland bestaan er misschien wat twijfels over de ontwikkeling die Christian Eriksen doormaakt, maar in Denemarken is men lyrisch over de jonge Ajacied. Daniel Agger, ploeggenoot van Eriksen bij de Deense nationale ploeg, denkt dat de middenvelder een grote rol kan spelen op het EK: “Hij is zo goed, dat het lijkt alsof hij al helemaal geen jongen meer is”, zei de Liverpool-verdediger.

De twintigjarige Eriksen viel in de oefenwedstrijd tegen Brazilië tegen, maar Agger is het vertrouwen in zijn jonge ploeggenoot niet verloren. “Hij is een extra wapen voor ons”, zegt de mandekker tegen Ekstrabladet. “Het komt nu niet alleen maar van Nicklas Bendtner. Christian brengt ons creativiteit, kan een bal vasthouden en wil de bal ook graag hebben. Hij kan ook de vrije trappen en corners nemen, met beide benen. De manier waarop hij de bal trapt, is echt zeldzaam.”

Agger kent geen twijfels: Eriksen gaat de wereldtop halen. “Maar misschien is hij iets te bescheiden”, denkt de verdediger. “Hij moet misschien iets meer naar voren treden, agressiever worden. Als hij dat doet, dan zijn er geen grenzen voor hem. Ik denk niet dat het te maken heeft met een gebrek aan zelfvertrouwen, maar het is niet gemakkelijk om in iemands voetsporen te moeten treden. Christian is gewoon een goede jongen, maar je kan niet altijd een goede jongen zijn in deze wereld.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *