‘Eriksen in gesprek met United, Ajax zet zinnen op Maher’

Volgens Sport1 heeft Ajax zijn zinnen gezet op Adam Maher. De getalenteerde AZ’er moet in Amsterdam de opvolger worden van Christian Eriksen, mocht de Deense middenvelder in juli of augustus verkocht worden. Eriksen zou in gesprek zijn met Manchester United, dat nog een of twee nieuwe spelers wil halen gedurende de transfermaanden.

Maher werd, nadat hij vorige maand aangaf bezig te zijn met ‘een mooie club’, al nadrukkelijk in verband gebracht met PSV. In juni kwam naar buiten dat de Eindhovenaren heel graag zaken zouden willen doen met AZ om de neo-international over te nemen. Gertjan Verbeek achtte het toen nog erg onwaarschijnlijk dat Maher inderdaad weg zou gaan. “Ajax gaat hem niet halen en PSV kan hem niet betalen. Dat zijn bovendien concurrenten van ons en die zullen diep in de buidel moeten tasten”, zei de trainer toen.

Het werd sindsdien wat rustiger rond Maher, maar het zou nu toch snel kunnen gaan. Mocht Eriksen daadwerkelijk in onderhandeling zijn met United, dan wil Ajax snel toeslaan en Maher als zijn opvolger naar de hoofdstad halen. De kampioen moet dan wel grif betalen, want AZ mikt op een transfersom van om en nabij de twaalf miljoen euro. Voor Eriksen hoopt men zelf een bedrag van 22 miljoen euro te incasseren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *