Eriksen: ‘Het is best aantrekkelijk om bij Ajax te blijven’

ajaxreportsChristian Eriksen staat nog slechts tot medio 2014 onder contract bij Ajax en dus zal aankomende zomer spannend worden voor de middenvelder. Hij zal dan ofwel een transfer moeten maken, ofwel zijn contract bij Ajax moeten verlengen. De Deen sprak met Kick Off over zijn situatie.

‘Ik heb de plannen voor mijn toekomst voor mezelf op stand-by gezet’, vertelt Eriksen. ‘Zolang we met Ajax nog in de kampioensrace zitten, ben ik uitsluitend daar mee bezig. Daarna kijken we wel wat er gebeurt. Of ik de volgende stap in Europa kan maken, hangt af van waar je naar kijkt. In eerste instantie moet ik naar mezelf kijken en waar ik sta in mijn ontwikkeling. Maar ik moet ook kijken naar de club die interesse toont. Zou je daar tussen kunnen komen, ga je daar spelen? En je moet ook je gevoel laten spreken. Dat is het allerbelangrijkste.’

De 21-jarige international ziet ook zat redenen om bij Ajax te blijven. ‘Je hebt bij Ajax als collega’s wat opgebouwd en dan is het tegelijkertijd aantrekkelijk en sympathiek om daarmee verder te gaan. En het is ook aantrekkelijk als je weet, zoals de laatste twee jaar, dat je in de Champions League actief zult zijn. Dat zijn allemaal dingen die meewegen.’

The post Eriksen: ‘Het is best aantrekkelijk om bij Ajax te blijven’ appeared first on AjaxReport.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *