‘Enthousiast’ over Wöber-transfer: ‘Maar dat kun je niet van hem vragen’

Anton Polster geeft zijn goedkeuring voor de transfer van Maximilian Wöber van Ajax naar Sevilla. Polster is een landgenoot van Wöber die drie jaar onder contract heeft gestaan bij Sevilla.

Polster (54) denkt dat Wöber bij de Spaanse club past. “Ik ben erg enthousiast, ondanks dat hij geen doelpunten maakt”, lacht de oud-spits in gesprek met Sevilla ABC. “Ik ken hem erg goed. Hij speelde bij Rapid Wien en was toen al international. Iedereen in Oostenrijk heeft vertrouwen in zijn kwaliteiten. Hij is nog maar twintig jaar oud.”

Polster vindt echter dat Sevilla geduldig moet zijn met Wöber. “Het is nog maar een jongen, maar hij is wel erg talentvol. Hij weet wanneer hij moet ingrijpen, is goed aan de bal en sterk in de lucht. Tot dusver neemt hij de benodigde stappen. Je moet geduldig met hem zijn. Hij vertrok anderhalf jaar geleden uit Oostenrijk en wordt nu een echte voetballer. Je kunt niet van hem vragen om plots de leider te zijn van de defensie. Dat moet stap voor stap gaan.”

“Hij moet een aantal aspecten van het voetbal leren. Dat is normaal voor een jonge speler.”

Het is zo goed als zeker dat Wöber de overstap maakt naar Sevilla. De verdediger heeft het trainingskamp van Ajax donderdag verlaten om zijn transfer naar Spanje af te ronden. Naar verluidt is er ongeveer twaalf miljoen euro met de transfer gemoeid. 

Lees ook: ‘Exit bij Ajax: Wöber neemt afscheid van ploeggenoten en vertrekt naar Spanje’

Formule1 Deze MAX VERSTAPPEN HOODIE winnen? Volg hem dan hier via Formule1INSTAGRAM!! BUITENKANSJE!!

Lees het volledige artikel
Nog niemand reageerde.

Reageer