Emanuelson geeft Anita wat advies

Urby Emanuelson en Vurnon Anita doorliepen samen de hele jeugdopleiding van Ajax en zijn zodoende goede vrienden geworden. Anita staat nu op een kruispunt in zijn carrière en zal moeten kiezen tussen een transfer of een langer verblijf bij Ajax. Emanuelson liet aan AjaxLife weten dat hij mee denkt met zijn maatje.

‘Wat ik tegen hem heb gezegd: Vurnon, je bent je strepen aan het verdienen, een belangrijke speler aan het worden’, vertelt Emanuelson dinsdagavond. ‘Vorig jaar toen ik Vurnon sprak was er veel discussie: is hij een linksback, een linkshalf, is hij echt het beste op het middenveld? Je merkt nu gewoon dat wordt gezegd: Vurnon is onze verdedigende middenvelder. Ik denk dat hij een goede ontwikkeling meemaakt.’

‘Wat ik aan Vurnon heb meegegeven: natuurlijk, Newcastle is een mooie club en je kunt die stap ook gewoon maken, maar het is zeker geen straf om bij Ajax te blijven. Er is nu toch een bepaalde verwachting bij mensen, die er vorig jaar niet was. We moeten zien hoe Vurnon daar mee omgaat. Kan hij de druk aan, tilt hij Ajax naar een hoger niveau? Ik denk dat Vurnon het aankan’, stelt de geboren Amsterdammer.

‘Of Vurnon nu bij Ajax blijft – met zijn status en nieuwe, hogere verwachtingen – of een transfer maakt, het is in beide gevallen goed voor zijn ontwikkeling. Ik heb goed contact met Vurnon en probeer hem te helpen, net als vorig seizoen. Vurnon is een beetje mijn kleine broertje, die dezelfde weg bewandelt als ik. Ik zal altijd voor hem klaarstaan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *