AjaxRSS

"WIJ ZIJN AJAX AMSTERDAM"

‘Emanuelson deelt sneer uit aan de bondscoach’

Urby Emanuelson werd tot zijn eigen verbazing niet opgenomen in de EK-selectie. Bondscoach Bert van Marwijk ziet in hem geen linksback en geeft de piepjonge Jetro Willems een kans. De middenvelder van AC Milan zat zich zaterdagavond dan ook te verbijten voor de televisie.

De oud-Ajacied vernam het nieuws via internet en kreeg pas twee dagen daarna tekst en uitleg van de bondscoach. “Het was een kort gesprek”, aldus Emanuelson in gesprek met Voetbal International. “Ik liet het maar over me heen komen”, zegt hij teleurgesteld.

De speler van Milan was even sprakeloos toen hij het nieuws vernam. “Wist even niet wat ik moest zeggen. Het maakte toch niet meer uit, want het besluit was al genomen. Ik was er echt door van slag. Het is niet dat ik mezelf al rijk rekende en zeker dacht dat ik naar het EK zou gaan. Maar dat ik op zo’n manier zou afvallen had ik echt niet verwacht.”

Met de uitleg van Van Marwijk kon Emanuelson naar eigen zeggen maar weinig. “Hij zei dat ik te weinig linksback had gespeeld en dat er op het middenveld te veel concurrentie was voor mij. Tja, wat had ik dan moeten zeggen? Ik had het maar te accepteren. Maar het zijn niet de feiten.”

“Ik zou volgens de bondscoach al tweeënhalf jaar niet meer als linksback hebben gespeeld. In werkelijkheid stond ik in mijn anderhalf jaar bij AC Milan regelmatig op die plek. De laatste twee wedstrijden van dit seizoen nog, tegen Bologna en Genoa. Het ging goed en ik gaf twee assists. Dus ja, wat had ik nou moeten zeggen op de uitleg? Ik kán er zo weinig mee.”

Jetro Willems is nu de eerste man op de linksback. Zijn stand in is Stijn Schaars, ook geen echte linksback. En dat steekt Emanuelson. “Dan kom je op mij niet meer geloofwaardig over. Kijk, voor mij is het nu gewoon duidelijk. De bondscoach is niet van mij gecharmeerd. Van de voetballer Emanuelson, neem ik aan. Want ik zou niet weten wat ik als persoon verkeerd heb gedaan.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *