Eljero Elia ziet kansen voor Ajax tegen Dortmund

Eljero Elia ziet kansen voor Ajax tegen Borussia Dortmund. De aanvaller van Werder Bremen speelde met zijn club op de eerste speeldag van de Bundesliga ook in het Signal Iduna Park en was een plaag voor de Dortmund verdediging.

‘Destijds speelde Oliver Kirch rechtsback, tegen Ajax zo goed als zeker Lukasz Piszcek’, vertelt Elia, die tips heeft voor Derk Boerrigter. ‘Net als Tobias Sana aan de rechterkant moet hij die back van Dortmund voortdurend opzoeken. Niet dat hun vleugelverdedigers koekkenbakkers zijn, maar ze hebben een hekel aan één tegen één situaties’, vervolgt hij zijn verhaal tegenover De Telegraaf.

‘Als je als linkeraanvaller van buiten naar binnen komt en dán pas diep gaat, ligt er een zee van ruimte. Dat komt doordat Dortmund op één lijn speelt en hun verdedigers niet de snelste zijn’.

Volgens de oud-speler van o.a. Twente en Juventus moet Ajax vandaag voor een stunt kunnen zorgen. ‘Ze zijn niet meer zo sterk als vorig seizoen. Als Ajax aan voetballen toe gaat komen zie ik een stunt aankomen. Ze moeten echter wel oppassen voor Robert Lewandowski, want hij springt er ver bovenuit’

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *