AjaxRSS

"WIJ ZIJN AJAX AMSTERDAM"

‘El Kabir staat in Nederland alleen open voor Ajax’

Moestafa El Kabir hoopt zijn loopbaan deze zomer een nieuwe impuls te kunnen geven. De 24-jarige aanvaller kwam in de seizoenen 2008/09 en 2009/10 uit voor NEC, maar verdween daarna richting Zweden. Na een kort verblijf bij Cagliari is hij nu terug bij Mjällby; daar blijven lijkt echter geen optie. Een terugkeer naar de Eredivisie evenmin, tenzij landskampioen Ajax zich voor hem zou melden.

El Kabir kwam in zijn jeugdjaren uit voor Blauw Wit, Ajax, Feyenoord en FC Utrecht. Uiteindelijk maakte hij bij NEC zijn Eredivisiedebuut, maar in 21 duels was het nooit raak voor de aanvaller. In Zweden ging het hem beter af en maakte hij snel indruk. Een overstap naar Cagliari volgde, maar de Italianen lichtten de optie in zijn contract niet.

Binnen een maand zal voor El Kabir duidelijk zijn hoe hij ervoor staat. Hij kan zijn contract uitdienen en dan transfervrij op zoek naar iets nieuws, maar hoopt op meer. ‘Ik reken toch op een mooie club elders. Naar Nederland kom ik alleen terug voor Ajax. Het mooiste zou zijn om weer in Italië te spelen, ik heb daar genoten van het superniveau. En dat smaakt naar meer.’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *