AjaxRSS

"WIJ ZIJN AJAX AMSTERDAM"

‘EK-knockout lonkt voor Xavi Simons’

Het Nederlands elftal treft in haar laatste poulewedstrijd op het EK Oostenrijk. En daar komt Xavi Simons in Christoph Baumgartner een ploeggenoot tegen van RB Leipzig. Hij heeft een plannetje om de Oranje-aanvaller uit te schakelen.

Op een persmoment van de Oostenrijkers kreeg Baumgartner de vraag hoe hij Simons denkt af te stoppen, waarop een onorthodox antwoord volgde. “Ik heb onze conditietrainer Patrick Eibenberger (ook werkzaam bij RB Leipzig red.) al gevraagd om Xavi knock-out te slaan.”

De middenvelder stelde dat Oostenrijk voor een pittige opgave staat met tegenstanders als Frankrijk en Nederland. “We gaan de wedstrijden zeker niet in als de favoriet, maar we zijn ons wel bewust van onze kwaliteiten. Als we ons gaan verstoppen, verliezen we sowieso. We moeten moedig zijn. We staan er beter voor dan tijdens het EK van drie jaar geleden.”

Ook bondscoach Ralf Rangnick temperde de verwachtingen. “Natuurlijk zit de start van het EK tegen Frankrijk al in ons hoofd. Natuurlijk zijn wij de underdog tegen Frankrijk en Nederland, alleen niet tegen Polen. We moeten ervoor zorgen dat we het sterkste collectief vormen van alle EK-deelnemers.”

Het bericht ‘EK-knockout lonkt voor Xavi Simons’ verscheen eerst op Voetbalvisie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *