E-mailverkeer tussen Ten Have en Cruijff op straat

“De Ondernemingsraad is van mening dat er binnen Ajax onvoldoende sturing en leiding aanwezig is, mede door de langdurige afwezigheid van Jeroen Slop wegens ziekte en de daardoor ontstane verminderde bereikbaarheid van Henri van der Aat.”

Vervolgens heeft Ten Have op 16 november om 6.59 een e-mail gestuurd naar Cruijff over een vergadering van vier uur ‘s middags. “Heb eerder pogingen gedaan om na vorige week in contact en tot een afspraak te komen. Heb helaas niets van jou ge-hoord. Mede gegeven onze gesprekken vorige week en de vergadering van de Ledenraad vanavond heeft Pascale een vergadering voor de RvC opgezet.”

“Met het oog op onze voortgang op de bekende onderwerpen is het belangrijk als RvC te vergaderen. Als je niet in Nederland bent, is het prima om in te bellen of net als vorige week gebruik te maken van je videosysteem. Onderwerpen zijn rapportage commissie en voortgang samenstelling directie.” (…)

Cruijff reageerde om 13.29 hierop met: “Wat betreft de vergadering: op zulk kort termijn kan ik die niet inplannen in mijn drukke werkzaamheden vandaag.” De overige commissarissen namen vervolgens tijdens de vergadering de beslissing om Van Gaal en Sturkenboom aan te stellen als directeuren en stuurden deze

“Naar wij om 16.00 uur weer begrepen kon jij niet voldoen aan ons uitdrukkelijke en dringende verzoek deel te nemen aan de RvC vergadering van vandaag om 16.00 uur. Daarom informeren wij je nu als lid van de RvC en uiteraard voordat wij dit middels een persbericht uit doen gaan, over het voorgenomen besluit, om te komen tot een aantal (interim) directie benoemingen.”

Men vervolgt: “Het gaat om Martin Sturkenboom, Danny Blind en Louis van Gaal. In het persbericht dat wij bijvoegen vind je een nadere toelichting. Ivo zal je namens Ajax en de RvC nogmaals oproepen voor een RvC vergadering waarin dit, in ieder geval door 4 commissarissen gesteunde voorgenomen besluit, het belangrijkste onderwerp zal zijn.”

Vandaag werd bekend dat Cruijff de rechtszaak heeft gewonnen en dat de statutaire benoemingen afgewezen zijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *