AjaxRSS

"WIJ ZIJN AJAX AMSTERDAM"

‘Duitse toptrainer gelinkt aan dienstverband bij Ajax’

In het programma Studio Voetbal van afgelopen zondag kwam er een opmerkelijke naam ter sprake om trainer te worden van Ajax. Analist Arno Vermeulen ziet namelijk in Thomas Tuchel een optie voor de Amsterdammers.

Van der Vaart deed aan tafel als eerste een verrassende suggestie. “Het schijnt dat Van Nistelrooij echt een hele goede veldtrainer is. Dan maar een Van Nistelrooij, een grote naam. Ik wil bij Ajax een grote naam. Ik heb Ron Jans gehoord. Nee, er moet een grote naam komen.”

Daar haakte Vermeulen vervolgens direct op in met een grote naam: Thomas Tuchel. “Hij heeft een enorme voorliefde voor Nederland. Hij ging vroeger al alle weekenden naar Amsterdam. Hij heeft in Duitsland, Frankrijk en Engeland gewerkt… Ze hebben niet zulke goede ervaringen met een Duitse technisch directeur, misschien lukt het wel met een Duitse trainer. Ik vind hem interessant voor Ajax.”

Vermeulen krijgt vervolgens de vraag of het financieel haalbaar is, maar de voetbalverslaggever heeft dat met de bereidheid te maken van de Duitser, die aan het einde van het seizoen vertrekt bij Bayern München. Deze man heeft zoveel geld verdiend in Londen en Parijs. Ik denk dat hij wel geïnteresseerd is om bij Ajax te gaan werken. Je moet ook niet gek opkijken als Ten Hag na dit jaar klaar is bij Manchester United. Dan zou ik als Ajax heel snel contact zoeken met Ten Hag.”

Volgens Pierre van Hooijdonk is de komst van Tuchel een onhaalbare kaart voor Ajax. “Tuchel zal te allen tijde geïnteresseerd zijn geweest in Ajax, maar dat was het Ajax van een paar jaar geleden, wat Champions League speelde.”

Het bericht ‘Duitse toptrainer gelinkt aan dienstverband bij Ajax’ verscheen eerst op Voetbalvisie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *