Djuricic: ‘Plannen Ajax spreken mij niet aan’

ajaxreportsFilip Djuricic maakt het seizoen af bij sc Heerenveen, tenzij clubs uit Rusland of Oekraïne de valse spits nog weten aan te trekken. Die kans lijkt echter gering, want de Serviër sloeg al een aanbieding van CSKA Moskou af en hij heeft meermaals laten weten tot de zomer in het Abe Lenstra Stadion te willen blijven. Op de slotdag van de recente transferperiode in Nederland deden FC Twente én Ajax nog navraag bij Heerenveen naar de status van Djuricic.

Dat bevestigde Heerenveen-voorzitter Robert Veenstra onlangs, maar tot een transfer kwam het niet. Joop Munsterman, de voorzitter van Twente, bevestigde hiernaast in De Telegraaf dat zijn club met Heerenveen in gesprek is over een zomerse transfer. Ook daarop lijkt de kans klein, want in gesprek met de Servische krant Vecernji Novosti zegt de 21-jarige dribbelaar een buitenlands avontuur te opteren boven een langer verblijf in de Eredivisie.

“Ik wilde hier tot juni blijven en bovendien had FC Twente geen geld”, zegt Djuricic. “Ik heb ook met Ajax gesproken, maar de plannen van de directeur en trainer spraken me niet aan. Ik weet voor 99 procent zeker dat ik Nederland in de zomer ga verlaten, het is tijd om een stap voorwaarts te maken en hopelijk kom ik bij een topclub in een sterkere competitie terecht.” De negenvoudig international, twee doelpunten, is aan zijn vierde seizoen in Friesland bezig en hij staat tot volgend jaar zomer onder contract.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *