Derk Boerrigter: ‘Ik mis Theo Janssen achter me’

Derk Boerrigter maakt vooralsnog een teleurstellend seizoen door. De vleugelaanvaller van Ajax was bij zijn komst nog een gevaarlijk wapen in combinatie met Theo Janssen, die Boerrigter regelmatig vond met zijn afgemeten passes. Sinds Janssen vertrok is Boerrigter echter geen schim meer van zichzelf. De linkspoot zat dan ook op de reservebank tijdens het duel tegen VVV-Venlo. ”Ik baal dat ik niet speel”, zegt hij in De Telegraaf.

Jody Lukoki kreeg zondagmiddag de voorkeur boven Boerrigter, die overigens nog wel inviel en scoorde. De voormalig RKC’er is echter niet erg zelfkritisch. ”Ik krijg veel te weinig ballen. Ik mis Theo Janssen, die mijn snelheid wel wist te benutten.”

Overigens lijkt het vertrek van Janssen niet de enige reden van de vormcrisis van Boerrigter. Viktor Fischer is dit seizoen doorgebroken in het eerste van Ajax en heeft momenteel een basisplaats op linksbuiten, waar Boerrigter normaal gesproken eerste keus was.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *