Dejan Meleg overtuigt Ajax van zijn kwaliteiten

Dejan Meleg gaat waarschijnlijk na dit seizoen de overstap maken naar Ajax. De jonge Serviër was op proef in Amsterdam en de hoofdstedelingen lieten weten onder de indruk te zijn van de kwaliteitenvan Meleg.

De zeventienjarige Serviër is momenteel nog speler van FK Vojdovina Novi Sad. Ajax kan hem daar relatief goedkoop ophalen, want de Eredivisionist moet alleen de internationale opleidingsvergoeding betalen. Dit vanwege het feit dat Meleg nog geen profcontract tekende bij Vojdovina. Internazionale, Juventus, AC Milan, Club Brugge, FC Basel, Borussia Dortmund en Arsenal waren ook geïnteresseerd.

Echter ging Meleg in op een speciale constructie van Ajax, dat bedacht hem een week op proef te nemen en als hij voldoende indruk zou maken hem een driejarig contract, waar men al over akkoord was, zou aanbieden. “Ajax heeft nu aangegeven graag met Dejan in zee te gaan”, bevestigde zaakwaarnemer Winny Haatrecht.

Meleg wordt op 1 oktober achttien, waardoor hij officieel vanaf die datum naar Ajax mag. Dan mag hij op 1 januari 2013 pas spelen voor de Amsterdammers. “Maar het zou ideaal zijn als hij met toestemming van Vojvodina vanaf juli de voorbereiding kan meemaken. Dan heeft hij een langere periode om te acclimatiseren”, zegt Haatrecht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *