‘Dejan Meleg in januari zeker naar Ajax’

Zaakwaarnemer Winnie Haatregt legt in de Voetbal International meer uit over de situatie rond Dejan Meleg. Ajax steggelt met zijn huidige club FK Vojvodina Novi Sad over de transfersom.

De Amsterdammers willen de Servier graag vastleggen. De voorzitter van de Servische club ligt dwars en vraagt meer dan de door Ajax aangeboden 450.000 euro.

Volgens Haatrecht worden de problemen opgelost als Meleg achttien jaar oud wordt en komt hij zeker naar Amsterdam in januari 2013. ‘Dejan Meleg heeft geen arbeidscontract, maar een opleidingscontact. Novi Sad betaalt hem alleen onkostenvergoeding. Dat is heel wat anders dan een volwaardig salaris. Volgens de FIFA zal hij met zo’n contract dan ook altijd weg mogen voor de opleidingsvergoeding (resp. vier ton).’

Hij vervolgt in het weekblad. ‘Maar het duurt vaak even voordat je je gelijk haalt. Ajax heeft uiteindelijk toch de toestemming nodig van Novi Sad om het internationale transfercertificaat te krijgen. Zonder dat certificaat is hij in Nederland niet speelgerechtigd. Dit zal nog wel een staartje krijgen. Je hebt inderdaad kans dat bond hem gaat schorsen totdat de zaak duidelijk is. Zo ging dat met Sulejmani ook.’

Meleg zal wel aan de bak moeten in Amsterdam. ‘We hebben hem de risico’s geschetst. Hij zei dat het niveau bij Ajax vele malen hoger ligt en heeft dit ervoor over. Dit is zijn kans’, besluit de zaakwaarnemer.

Opvallend is dat de andere agent die aan hem is gekoppeld, Michael Stankovic, in ruil voor geld een twintigjarig contract zou hebben afgesloten met de vader van Meleg over de belangen van de voetballer. Stankovic heeft al vaker problemen gehad met de voorzitter van Novi Sad, die beweert dat Meleg vastligt tot 2014. Volgens de woedende voorzitter is Meleg ‘niet te koop’.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *