DEFINITIEF: Jan Vertonghen verruilt Ajax voor Tottenham Hotspur

Na lang gemekker over een voorwaarde is Jan Vertonghen nu bijna in dienst van Tottenham Hotspur, aldus de Telegraaf. Maandag meldt de centrumverdediger zich op de eerste training bij de Spurs, die het tot 2013 doorlopende contract met Ajax afkochten.

Ajax en Vertonghen waren het eerder nog oneens over een passage in het contract van Vertonghen. Volgens die passage zou de Belg 15% van de transfersom ontvangen. Gisteravond kwamen de ploegen er alsnog uit. In hoofdlijnen kwamen ze tot de overeenstemming dat Vertonghen een deel van de transfersom (negen miljoen euro vast, drie miljoen variabel) ontvangt.

Vrijdagavond laat werden de afspraken op papier gezet. Zodra dat is afgerond, zet de Belg in Londen zijn handtekening onder een contract voor vier jaar met een optie voor nog eens twee seizoenen.
Dat de deal alsnog rond komt, is een opluchting voor Vertonghen, die gisteren al het trainingskamp van Ajax verliet. ‘De laatste dagen waren niet makkelijk’, erkende hij in De Lutte.

Vertonghen trainde gisteren voor het laatst in dienst van Ajax. Hij kwam afgelopen woensdag nog een half uur in actie in de oefenwedstrijd tegen VV Oldenzaal.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *