AjaxRSS

"WIJ ZIJN AJAX AMSTERDAM"

Deense bondscoach nog kritisch op Christian Eriksen

Ondanks zijn mooie hakballetje is Morten Olsen nog niet tevreden over Christian Eriksen. Vorige week uitte de bondscoach van Denemarken kritiek op de Ajacied na de wedstrijd tegen Brazilië. Nu doet hij het weer na de oefenwedstrijd tegen Australië.

Eriksen deed 45 minuten mee. ‘Christian is niet op het niveau waar hij zou moeten zijn. Hij is moe. Hij moet ook scherper en explosiever zijn. We gaan er de komende week aan werken’, laat Olsen weten.

De voetballer was blij met de penalty die hij veroorzaakte. Eriksen is van mening dat het al beter gaat, maar nog niet goed genoeg. ‘Voor de wedstrijd mistte ik twaalf procent, nu mis ik nog negen procent om op mijn niveau te komen. Hopenlijk komt het de laatste week.’

‘Het is inderdaad zo dat ik eigenlijk voor het eerst in mijn carrière een beetje onder druk sta, maar daar leer ik alleen maar van. Hier word ik een rijpere speler van. En misschien heeft Agger ook wel gelijk, als hij zegt dat ik meer agressie in mijn spel moet leggen. Ik heb niet het gevoel dat mijn basisplaats in gevaar is. Ik vond dat ik tegen Australië ook beter heb gespeeld dan tegen Brazilië, toen ik bijna niet aan de bal kwam.’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *