AjaxRSS

"WIJ ZIJN AJAX AMSTERDAM"

Dean Gorre vertrekt bij Ajax

Dean Gorré vertrekt bij Ajax. Hij gaat per 1 februari aan de slag als trainer van Schotland U-17. Gorré is dit seizoen trainer van Ajax A2.

De 41-jarige trainer is Johan Cruijff-adept en behoort ook tot de trainers die een zaak hebben aangespannen. ZIjn overgang heeft te maken met het reizen dat hem zwaar valt tussen zijn woonplaats Manchester en Amsterdam. Zijn oudste zoon Kenji (17), speelt bij Manchester United en zijn jongste Aidan (7), kan kiezen tussen Manchester United en Liverpool.

‘Ik wist dat het pittig zou zijn’, zegt Gorré over zijn baan als trainer van de A2 van Ajax tegen Voetbal International. ‘Voor mij is het minder erg dan voor mijn gezin. Ik heb gezegd dat ik het in elk geval een jaar op die manier zou doen, maar zeker niet langer. Doordat Kenji al bijna volwassen is, was er namelijk sprake van dat we daarna zouden terugkeren naar Nederland.’

Gorré gelooft nog wel in de filosofie van Johan Cruijff. ‘Door de ontwikkeling van Kenji is dat nu van de baan. We blijven nog wel een tijdje in Engeland. Hoewel ik op De Toekomst fantastisch samenwerk met Wim Jonk en Dennis Bergkamp en heilig geloof in de filosofie, heb ik aangegeven dat mijn gezin op dit moment belangrijker is. Gelukkig hadden ze daar alle begrip voor.’

De reistijd wordt kleiner voor de trainer. ‘De afstand tussen Manchester en Glasgow is voor mij makkelijker te overbruggen. Bovendien moet ik wekelijks jongens bekijken die vrijwel allemaal in Engeland voetballen’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *